Preview

Russian Journal of Veterinary Pathology

Advanced search

ЭКСПРЕСС-АНАЛИЗАТОР «ТЕМРО» В СФЕРЕ КОНТРОЛЯ ЗА КАЧЕСТВОМ И БЕЗОПАСНОСТЬЮ ПИЩЕВОЙ ПРОДУКЦИИ

Abstract

The use of Express-analyzer «ТЕМРО» for laboratory practice is of great interest. Its advantages include high sensitivity and specificity, besides its use significantly reduces the number of stages of the study, the consumption of nutrient media, labor, practically nullifies the level of cross contamination reduces the time of the analysis, which is important for laboratories to control the quality of food raw materials and animal products, and allows in a short period of time to screening studies of food products of animal origin.

About the Authors

Надежда Глазунова
Донской ГАУ
Russian Federation


Людмила Малышева
Донской ГАУ
Russian Federation


References

1. Бехт А.А. Контроль безопасности пищевых продуктов / А.А. Бехт // Пищевая промышленность.- 2003.- № 6. – С. 29.

2. Бурдейная Р.В. Ускоренные методы исследования мяса / Р.В. Бурдейная // Практик. -2003.- № 7-8.- С. 16-17.

3. Лисицын А.Б. Концептуальные подходы к созданию системы обеспечения безопасности пищевых продуктов / А.Б. Лисицын, И.М. Чернуха, Н.А. Горбунова // Пищевая промышленность.- 2009.- № 12.- С. 39-41.

4. Рожков О.А. Государственный ветеринарный надзор за безопасностью продуктов животного происхождения / О.А. Рожков // Ветеринария. – 1996.- № 6.- С.16-21.

5. Самылина В.А. Безопасность продуктов питания – стратегическая задача государства / В.А. Самылина // Мясная индустрия. - 2009.- № 12.- С. 8-12.

6. Серегин И.Г. Лабораторные методы в ветеринарносанитарной экспертизе пищевого сырья и готовых продуктов / И.Г. Серегин, Б.В. Уша // СПб.: РАПП, 2008. – 408с.


Review

For citations:


 ,   . Russian Journal of Veterinary Pathology. 2013;(3):78-81. (In Russ.)

Views: 58


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2949-4826 (Online)