Preview

Russian Journal of Veterinary Pathology

Advanced search

ПОВЫШЕНИЕ ПРОДУКТИВНЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ ПЕРВОТЕЛОК ПРИМЕНЕНИЕМ ПРОПОЛИСА И БАКТЕРИЙ-ПРОБИОНТОВ

Abstract

Probiotic Biokorm Pioneer, whey, propolis and especially their compositional forms (probiotic + propolis,
whey + propolis) contributes to increasing rates of anatomical measurements of the body heifers (height at
withers, oblique body length, chest girth behind the shoulder blades, the depth and width of the chest behind
the shoulder blades , width maklokah width in the buttocks, Pastern), increased live weight of heifers,
increase the period of lactation, increased milk yield, increase in milk fat, protein, increasing the yield of
milk fat, protein content and grease-and water-soluble vitamins in milk.

About the Authors

Р. Маннапова
ФГОУ ВПО РГАУ-МСХА им. К.А.Тимирязева
Russian Federation


И. Файзуллин
ФГОУ ВПО РГАУ-МСХА им. К.А.Тимирязева
Russian Federation


References

1. Данилевская Н.В. Фармакологические аспекты применения пробиотиков /Н.В. Данилевская //Ветеринария. - 2005. - № 11. - С. 6 -10.

2. Зинченко Е.В. Иммунобиотики в ветеринарной практике/ Е.В. Зинченко, А.Н. Панин. - Пущино. ОНТИ ПНЦ РАН, 2000.- 164 с.

3. Макарова В.Г. Продукты пчеловодства: биологические и фармакологические свойства, клиническое применение. /Макарова В.Г, Узбекова Д.Г.Избранные лекции.-Рязань.- 2000.-220с.

4. Омаров Ш.М. Целебные тайны продуктов пчеловодства.-Махачкала.-1994.-268с.

5. Синяков А.Ф. Большой медовый лечебник.- М.-Издательство ЭКСМО-Пресс.-2000.-592с.

6. Малик Е.В. Пробиотики как способ профилактики желудочно-кишечных болезней свиней /Е. В. Малик// Животновод для всех.- 2003.- Спецвыпуск.- С. 7 - 9.

7. Панин, А.Н. Пробиотики - неотъемлемый компонент рационального кормления животных /А.Н.Панин, Н.И..Малик //Ветеринария. - 2006.-№6.- С. 3 - 6.

8. Тараканов Б.В. Новые биопрепараты для ветеринарии / Тараканов Б.В., Николичева Т.А. //Ветеринария.-№7.-2000.-С. 45- 50.


Review

For citations:


 ,   . Russian Journal of Veterinary Pathology. 2009;(4):77-82. (In Russ.)

Views: 67


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2949-4826 (Online)